Більше

    Чи можливе гарне ставлення до жінок?

    Насильство над жінками в Латинській Америці класифікується як епідемія, сексуальне насильство є одним з основних видів насильства, і становище жінок в інших частинах планети не дуже відрізняється. Згідно зі звітом Всесвітньої організації охорони здоров'я та статистичними даними ООН Жінки, "останні статистичні дані про міжнародну поширеність свідчать про те, що кожна третя дівчинка у світі (35%) у певний період свого життя зазнавала тілесного та/або сексуального насильства з боку кількох або сексуального насильства з боку третіх осіб".

    Фактор насильства

    У зв'язку з поширенням хвилі насильства над жінками в різних куточках світу організовуються акції протесту, які безуспішно намагаються його зупинити, особливо після того, як стають відомі випадки, що потрясають людей своєю жорстокістю і садизмом. І на цих протестах ви можете прочитати незліченну кількість плакатів з фразами заперечення насильства і підтримки дівчат. Спочатку я побачив у цій фразі сувору правду, бо я народився і виріс у мачо-суспільстві, в якому вважається нормальним для чоловіків чіплятися до жінок на вулиці, говорити їм непристойності або нахабно торкатися їх; в якому не рідкість, коли чоловіки б'ють своїх жінок, бо мають на них "права", в деяких районах країни жінки вважають, що їхні чоловіки мають право бити їх, бо вони їхні чоловіки, і вони зляться, якщо хтось намагається захистити їх! Це здається жартом, але це не так, і я вважаю, що значною мірою високий рівень сексуального насильства над дівчатами в моїй країні і в усьому світі - це мачизм.

    По-друге, тому що я хотів би пояснити людині, яка написала цю фразу, що іслам дійсно вчить хлопців "не ображати". Тут Бог каже чоловікам, що вони не повинні навіть дивитися на дівчат до того рівня, до якого хлопці повинні поважати жінок, незважаючи на їхні очі! І їх застерігають, що Бог знає, що вони роблять, навіть якщо ніхто інший не знає, Бог знає. Бог звертається насамперед до хлопців і наказує їм поводитися добре і поважати жінок; потім звертається до жінок і просить їх поводитися добре і одягатися скромно, тому що іслам чесний, і вчить нас, що і жінки, і чоловіки повинні виконувати свою частку відповідальності, щоб зробити цей світ кращим і жити в гармонії.

      Чи моє життя вийшло з рівноваги?

    Ти знав?

    Отже, іслам вчить чоловіків не ґвалтувати, бо якщо їм заборонено роздивлятися дівчат, то тим більше їм заборонено торкатися до них. Іслам підійшов до дилеми доброго ставлення до жінки детально і глибоко, підкреслюючи особливу повагу, на яку вона заслуговує на кожному з різних етапів свого життя - коли вона донька, коли дружина і коли мама, - як ми побачимо нижче. До появи ісламу в одного з арабів поява жінки вважалася важким випробуванням. Якщо чоловіки були предметом гордості батьків і членів сім'ї, то дівчатка були причиною відчаю і розчарування; через це вони мали жахливу звичку ховати новонароджених жінок живцем.

    Таким чином, Бог заборонив цю дику клініку, вважаючи її дуже тяжким гріхом. Але при цьому він зробив виховання і освіту братів мотивом для здобуття благословення Божого і позбавлення від пекельного вогню, як сказав Пророк Мухаммад (мир йому і благословення): "У кого є три дочки, про яких він піклується, забезпечує їх усім необхідним і ставиться до них милосердно, того Аллах введе до Раю без сумнівів". Таким чином, іслам встановлює цінність дівчаток від народження і надає їм почесне місце, роблячи їх джерелом благословення для своїх батьків у цьому житті і в потойбічному. Іслам наказує поважати і гідно ставитися до наших батьків, але підносить статус матері над батьком.

      Як бути матір'ю-одиначкою в бізнесі?

    Візьміть до відома

    Пророк говорив про повагу, яку ми повинні мати до наших тіток. Один чоловік прийшов до Пророка Мухаммада (мир йому і благословення Аллага) і сказав: "О Пророк, я вчинив тяжкий гріх. Як ти думаєш, чи можу я якось його виправити?" Він відповів: "О Пророк, я вчинив тяжкий гріх. "Він запитав: "Твоя мама жива?". Той відповів, що ні, тоді Пророк запитав його: "Чи є у тебе жива тітка по материнській лінії?". Чоловік відповів "так", тоді Пророк сказав йому: "Будь добрим і уважним до неї" (Тірміді, Аль-Хакім, Ібн Хіббан); а також сказав: "Сестра матері має статус, подібний до статусу їхньої матері" (Бухарі). Одне з головних звинувачень, висунутих проти ісламу, полягає в тому, що це сексистська релігія, яка пригноблює жінок, позбавляє нас прав, що ми піддаємося всім видам насильства з боку чоловіків і що ми повинні мовчати, тому що цього вимагає наша віра.

    Висновок

    Однак правда полягає в тому, що в ісламі повага і чудове ставлення до жінок не є можливим, це - обов'язок! Це чіткий і потужний Божий наказ, і той, хто не дотримується цього наказу, вчиняє акт непослуху, за який він повинен буде дати звіт перед Богом. Знову ж таки, іслам вчить нас, як жити в гармонії та безпеці, щоб поважати права людей, щоб сильні не знущалися над слабкими і щоб ні до кого не ставилися несправедливо. Проте багато людей вважають за краще йти шляхом зла, не відчувають співчуття до страждань інших і просто бажають задовольнити свої бажання, незважаючи ні на що.

     

    Ідеї

    Схожі статті